BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 27, 2012

Restart & Refresh

Lama sudah aku tinggal blog aku ni. Kalau blog ni ade mulut dah lame dia sound 'mentang2 ade fesbuk, password blog pon ko lupa'.

Tujuan asal aku buka blog pon sebab lecturer aku yg suruh. 'Improve your English by using it' kata lecturer aku tu. Dengan umpan markah lebih, maka berjaya lah polisi 'One student One blog' beliau. (yg ni aku pandai2 tambah. Buat cerita kalau tak tambah memang tak sedap)Bila dah grad maka terabailah blog ini.

Dah lebih setahun baru muncul 'nawaitu' dalam hati nak menulis semula kat dalam blog ni. Tahun ni banyak 'setback' dalam hidup aku. One after another kata omputih. Macam biasa aku berlagak cool macam tak ada apa2 tiap kali berdepan situasi macam tu. Abang macho mane boleh tunjuk resah. Sampai la baru2 ni aku berdepan dengan satu lagi 'setback' yg buat aku tak dapat nak belagak cool macam biasa. Kerja jadi kelam kabut & semua jadi tak kena. Sampai last2 aku sendiri cakap 'Lantak lah'. Benda dah jadi.

So sekarang ni terpaksa la aku mulakan semula apa yg tak jadi sebelum ni. Restart & Refresh kalau ikut terma komputer. Bak kata ustat Fadilah KamToMe 'Insan cemerlang datangnya dari akal yang tenang, jiwa yg bersih.(macam tak kene la pulak)

Tahun baru pon tinggal berapa hari je lagi. Macam biase aku memang tak penah pasang azam tiap kali tahun baru. Kalau ada pon paling kuat sampai bulan tiga aje. Lepas tu azam yg diri sendiri pasang pon boleh lupa. Kalau dalam terma kewangan dia cakap 'Loss in the first quarter of year'.Pandai-pandai je aku ni...

p/s: Chapter 2013: Restart plan & Refresh life

Sunday, February 20, 2011

Wedding...

It has been 2 weeks after my bro and sis wedding... Glad to see everything has gone perfectly... It is the second time our family celebrate two couples of bride and bridegroom...







Monday, October 5, 2009

Student life...

When I was a student, I always thinking that I will miss my life as a student. And now I do... I am very happy when I was a college student, go to classes, meet a lot of friends, make jokes, and even mem'bahan' our lectures. ;p...

Burdened with a lot of assignments, I still happy and cool just like I am live without no worries...

now, the days has past... if only I can go back the that time again...

pst: working life = stressfull life.. hihihi...

Thursday, September 17, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



I would like to wish Selamat Hari Raya Aidilfitri... Maaf Zahir Batin...

To those who are going back to home town, take care and travel safe...

See you all again after our hilodays...

Tuesday, September 15, 2009

Happy Birthday Malaysia..



Today is the 46th anniversary of Malaysia... 46 years ago, Sabah and Sarawak joined the federation to form MALAYSIA...

Since 2008, 16 September was known as Malaysia Day...

16 September also is the anniversary for Angkatan Tentera Malaysia which has been formed on 1933...

Happy Birthday Malaysia and Angkatan Tentera Malaysia...

Learning Gaelic - Lesson 1 and last..

Mo ainm tá Zariza.....

tá me fiche ceathair bliain sean....

tá me beo istigh Melaka....

seo tá mo céad Gaelige teanga ceacht...

mo Gaelige teanga tá uafásach...

hahaha

Monday, September 14, 2009

moron and bad...

I don't understand... why are u so proud for your bad doings? do you think other people will praise you for all your 'evil deeds'? let me tell you this.... you don't deserve it...

I just see a man who has no pride at all... you just a disgrace to your family... you just an idiot moron who only deserved humiliation for your 'great achievement'...

Other people wanna spit on your face... it is to honourable for u...

it is better to put your face under their foot rather than spitting your face.. this is the best way to 'praise' you...

pst: someone advice to me... Be a good person, and stand on your dignity....